Het begint bij de jongvolwassenen en kinderen van patiënten

Hoe zorg je ervoor dat de eerste signalen van persoonlijkheidsstoornissen worden opgevangen? Hoe voorkom je dat je patiënt een psychose ontwikkelt? Hoe zorg je goed voor de kinderen van je patiënten? Wat kunnen hulpverleners in de volwassenzorg en de jeugdzorg/jeugd-ggz van elkaar leren. Hoe denken gemeenten en zorgverzekeraars over deze aanpak? Deze vragen worden tijdens het symposium Vroegdetectie in de ggz vanuit zowel de onderzoeks- als zorgkant belicht.

Vroegdetectie begint een prominente plek te krijgen binnen de ggz, omdat we weten dat vroegtijdig ingrijpen veel leed voorkomt en kosteneffectief is. Reden om hierover vanuit het vakgebied kennis uit te wisselen en samen te werken aan een duurzame ggz; gezondere mensen tegen lagere kosten.

Programma

Het symposium richt zich op drie ontwikkelingen in de ggz:

  • vroegdetectie bij verschillende psychische stoornissen
  • nieuwe vormen van aanpak bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen van patiënten in de volwassenenzorg
  • de levensloopbenadering

Tijdens een plenair ochtendprogramma en tijdens 11 verschillende workshops in de middag wordt aan deze laatste ontwikkelingen aandacht besteed. Je kunt via het aanmeldformulier opgeven voor 2 workshops.

We sluiten af met een paneldiscussie met inhoudelijk deskundigen, gemeenten en zorgverzekeraars over hoe deze aanpak beter op de agenda te krijgen. Reacties uit de workshops komen hier ook aan bod.

Uitnodiging
Klik hier voor de uitnodiging inclusief het programma en de abstracts van de plenaire lezingen

Workshops
Klik hier voor het gehele workshopoverzicht

Aanmelden
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan alleen digitaal via het aanmeldformulier op deze pagina

Voor wie
Het congres is bedoeld voor alle hulpverleners in de volwassenzorg en de jeugdzorg/jeugd-ggz, ervaringsdeskundigen, huisartsen, beleidsmakers in de ggz en bij gemeenten, zorgverzekeraars en verder iedereen die vroegdetectie een warm hart toedraagt

Accreditatie
Accreditatie is toegekend bij NVvP (6 punten), VVGN (6 punten), RSV (6 punten), V&VN (6 punten), NVRG (6 punten), FGzPt (6 punten),SKJ (6 punten) en Bureau Cluster I (5 punten)

De aanvraag voor accreditatie is ook bij NVO-NIP ingediend.  

Informatie
Interview in De Volkskrant met één van onze plenaire sprekers Manon Hillegers, hoogleraar jeugdpsychiatrie in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis - klik hier

Organisatie
De symposium is een initiatief van Parnassia Groep (project Vroegdetectie en specialismegroep Kind en Jeugd) en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels.


Organisatie is in handen van het congresbureau Parnassia Academie ism specialismegroepen Kind en Jeugd, Psychose en Persoonlijkheidsproblematiek

 

 

Informatie

Datum
28 juni 2018
Tijd
09:00 - 17:00 uur
Duur
Gehele dag
Type
Symposium
Adres
Hoefkade 9
2526 BN Den Haag
Locatie The Student Hotel Den Haag
Kosten
Voor medewerkers binnen Parnassia Groep € 100; voor externen € 150