Het begint bij de jongvolwassenen en kinderen van patiënten

Hoe voorkom je dat je patiënt een psychose ontwikkelt? Hoe zorg je ervoor dat de eerste signalen van persoonlijkheidsstoornissen worden opgevangen? Hoe kan je goed zorgen voor de kinderen van je patiënten? Wat kunnen hulpverleners in de volwassenzorg en de jeugdzorg/jeugd-ggz van elkaar leren en hoe denken gemeenten en zorgverzekeraars over deze aanpak? Deze vragen worden in het symposium vanuit verschillende invalshoeken in onderzoek en zorg belicht. 

Het symposium richt zich op twee ontwikkelingen in de ggz:

  • Vroegdetectie en preventie van psychiatrische stoornissen
  • Aandacht voor kinderen van patiënten en levensloopaanpak

Vroegdetectie begint een prominente plek te krijgen binnen de ggz, omdat we weten dat vroegtijdig ingrijpen veel leed voorkomt en kosteneffectief is. Dit symposium geeft u een overzicht van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vroegdetectie van psychiatrische stoornissen en de aanpak bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen van patiënten.

Tijdens het middagprogramma  wordt in verschillende workshops aandacht worden besteed aan nieuwe vormen van aanpak bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen van patiënten in de volwassenenzorg, vroegdetectie bij verschillende psychische stoornissen en de levensloopbenadering.

We sluiten af met een paneldiscussie met inhoudelijk deskundigen, gemeenten en zorgverzekeraars over hoe deze aanpak beter op de agenda te krijgen. Reacties uit de workshops komen hier aan bod.

Uitnodiging
Klik hier voor de uitnodiging inclusief het programma en de abstracts van de plenaire lezingen

Workshops
Klik hier voor het gehele workshopoverzicht

Aanmelden
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan alleen digitaal via het aanmeldformulier op deze pagina

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, VVGN, FGzPt, RSV, V&VN, NVO-NIP, VGCt, SKJ en Bureau Cluster I

Informatie
Interview Manon Hillegers uit de Volkskrant - klik hier

Organisatie
De symposium is een initiatief van Parnassia Groep (project Vroegdetectie en specialismegroep Kind en Jeugd) en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels.

Organisatie is in handen van het congresbureau Parnassia Academie ism specialismegroepen Kind en Jeugd, Psychose en Persoonlijkheidsproblematiek

 

 

Informatie

Datum
28 juni 2018
Tijd
09:00 - 17:00 uur
Duur
Gehele dag
Type
Symposium
Adres
Hoefkade 9
2526 BN Den Haag
Locatie The Student Hotel Den Haag
Kosten
Voor medewerkers binnen Parnassia Groep € 100; voor externen € 150